Priznanja povodom 110 godina Hrvatskog šahovskog saveza

Vijest 1

Priznanja povodom 110 godina Hrvatskog šahovskog saveza se dodjeljuju zaslužnima za razvoj šaha u Hrvatskoj u tri kategorije: Igrači, treneri i šahovski djelatnici.

Kriteriji:

a) Za igračice i igrače:  65 godina života i titula velemajstora ili nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju u muškoj ili ženskoj konkurenciji na barem 5 velikih natjecanja  (Olimpijade, svjetska ili europska prvenstva) ukoliko još nemaju 65 godina.

b) Za trenere: 65 godina života i treniranje u svojoj karijeri barem 3 prvaka (prvakinje) Hrvatske u kadetskim i juniorskim kategorijama u pojedinačnoj ili ekipnoj kategoriji

c) Za šahovske djelatnike: 65 godina života i obavljanje značajnih šahovskih funkcija najmanje 12 godina (predsjednici Županijskih saveza, predsjednici prvoligaških klubova ili drugih klubova uz uvjet da je u njihovom mandatu njihov Klub napredovao u viši rang natjecanja)

Priznanja se dodjeljuju posthumno i onima koji zadovoljavaju gore navedene kriterije kao i posthumno onima koji nisu doživjeli 65 godina, a zadovoljavaju gore navedene kriterije.

Prijedloge za dodjelu gore navedenih priznanja uz obrazloženja mogu dostaviti svi šahovski klubovi svojim Županijskim savezima do 10.11.2022.

Županijski šahovski savezi upućuju objedinjene prijedloge Klubova iz svoje Županije HŠS – u do 15.11.2022.

Županijski šahovski savezi i Klubovi mogu u istom roku uputiti HŠS-u i dodatne prijedloge osoba za nagrađivanje uz obrazloženja za one koji ne zadovoljavaju gore navedene kriterije, o čemu konačnu odluku o nagrađivanju donosi Izvršni odbor HŠS-a.

Priznanja će se na Skupštini HŠS-a u prosincu uručiti predsjednicima odnosno predstavnicima svih Županijskih organizacija kako bi ih mogli do kraja godine podijeliti dobitnicima iz svoje Županije.

Informacije o savezu

Hrvatski šahovski savez

Hšs Cro